Intieme luisterliedjes die vrolijk en zonnig klinken

Ze kennen elkaar uit het theater, maar vonden elkaar in de muziek: de muzikant (Gouden Kalf voor de filmmuziek Kauwboy) en de actrice (Danni Lowinski). Als popduo Miss Molly & Me halen Helge Slikker en Marlijn Weerdenburg veel goeds in elkaar naar boven. Met hun tweede concerttour TRAVELERS staan ze meer in theaters dan concertzalen.

Wie de twee (bijgestaan door Dave Menkehorst op drums en Dries Laheye op bas) hoort, geeft hun gelijk: hun intieme luisterliedjes komen het best tot hun recht in een stille theaterzaal. Met een vlaag country, een snipper jazz, maar vooral veel fijne popliedjes nemen ze het publiek mee op een muzikale reis die de weerslag is van hun vorige tournee langs New York, Kaapstad en Rome.

Ondanks hun theaterervaring kunnen de intermezzo’s waarin ze over die reis vertellen, wel wat regie gebruiken. Ze zijn ontwapenend in hun enthousiasme, maar hun verhalen blijven iets te veel steken in particuliere onderonsjes. Het is hun muziek die overtuigt: zijn ongecompliceerde (Engelstalige) teksten en sterke arrangementen, haar heldere, krachtige stem, waaraan zijn zachte brom mooi tegenkleur biedt.

Vrolijk klinkt het, en zonnig. Slikker zoekt in zijn teksten wel naar een rafelrandje, maar het plezier waarmee dit theaterconcert is samengesteld, laat zich niet verloochenen. Feelgoedmuziek van de betere soort.

Joukje Akveld