Op 23 mei 1934 vindt het legendarische gangster duo Bonnie and Clyde tijdens hun arrestatie de dood. Het radioverslag van deze arrestatie is de opening van het nieuwe theaterprogramma Bonnie and Clyde van Miss Molly & Me. Bonnie and Clyde is de derde theatertour van Miss Molly & Me, Travelers en Rewind and say hello gingen voor.

Voor diegene die geen idee hebben wie Miss Molly & Me zijn even een korte introductie. Miss Molly & Me bestaat uit Marlijn Weerdenburg (Marlijn kennen we van onder andere Wie is de Mol en natuurlijk Danny Lowinksi ) en Helge Slikker (Helge speelt in de band Storybox en maakte de filmmuziek voor Kauwboy en Infiltrant). Op bas speelt mee Lucas Dols en op drums gaat Dave Menkehorst los. Een zeer muzikale bende zo bij elkaar.

Tijdens de voorstelling worden we mee de geschiedenis in genomen. Van de eerste ontmoeting tussen Bonnie Parker en Clyde Barrow in 1930 tot hun arrestatie in 1934. Nee, lang heeft de relatie tussen die twee niet geduurd.

Paul de Munnik schreef: “Het beste dat Nederland qua aanstormend singer / songwriter-talent te bieden heeft” Nu ken ik nog wel meer aanstormende talenten, maar dat ze goed zijn daar ben ik het voor meer dan 100% mee eens. De zang is zo harmonieus dat je trommelvliezen van genot extra gaan resoneren. De nummers klinken één voor één zo Amerikaans dat een verplaatsing naar de plaats en tijd geen enkel probleem is. Zoals Helge Slikker ook zegt: “Het mooie van muziek is, dat je met één sprongetje kan reizen naar de andere kant van de wereld”

Ieder liedje vertelt een deel van de geschiedenis, van het op de vlucht zijn voor de politie tot en met de onvoorwaardelijke liefde van dit gangster duo voor elkaar. Mijn favoriete liedje is “I will be home” waar zoveel prachtige elementen van de talenten van Miss Molly & Me samen komen. Hoe teder kan een liedje gespeeld en gezongen worden? Tussen elk liedje zit nog een stukje geschiedenis en leuke anekdotes verweven. Geen hele lange verhalen, het draait ten slotte wel om de muziek.

Bonnie and Clyde is een voorstelling met heerlijke uptempo nummers en tedere intieme lovesongs. Perfect in balans met elkaar en met het verhaal. Op het toneel gebeurt niet veel. Wat kleine wisselingen van posities en van het licht. Juist deze keuze maakt het concert nog intiemer dan wat het is, alsof Miss Molly & Me bij mij in de huiskamer aan het spelen is.

Marlijn Weerdenberg vertelde op de radio dat het totaal geen droom is om met deze liedjes in bijvoorbeeld de Ziggodome te gaan staan. En gelijk heeft ze.

Miss Molly & Me speelt voorlopig alleen nog 17 mei aanstaande in het Openluchttheater Bloemendaal Caprera tijdens de openingsavond AMUSE, maar de CD is te koop op Itunes en te beluisteren op Spotify

Door Andy Doornhein

Link naar het artikel